Senior HR Business Partner

Hyzon Motors Europe
Winschoten
32-40

Senior HR Business Partner (32-40 uur per week)

De uitdaging

Binnen de energietransitie en waterstofrevolutie is op dit moment extreem veel beweging. Startups die succes hebben, zoeken al snel HR-professionaliteit. Hyzon Motors Europe is zo’n succesvol voorbeeld. Vanaf 0 binnen een jaar accelereren naar 60 man. De hoogste tijd om ook qua HR verder op te schakelen!

 

Hyzon laat de startup fase zo langzamerhand achter zich. Alle facetten komen in deze HR-rol vandaar aan bod. Van organisatie- en leiderschapsontwikkeling tot het bedrijfsbreed invoeren van strategisch HR, het verfijnen en (ver)volgen van de gesprekkencycli en verder positioneren van HR als business partner binnen de innovatieve plant in Winschoten. De basis is de afgelopen maanden best goed op orde gebracht en de CAO-indeling (Metalektro) is bijvoorbeeld een feit. Jij realiseert op dit terrein de vervolgstap met bijvoorbeeld functieclassificatie en competentieprofielen. Ook zal er door jou medezeggenschap en belangenvertegenwoordiging worden gerealiseerd en begeleid.

 

Er is nog meer te doen. Van het volgen van de grootse personele opschaling naar 285 medewerkers in samenwerking met ASBR, het souffleren en adviseren van directie-, MT- en andere leidinggevenden, tot het in gang zetten en begeleiden van de invoering van HR 3.0.

 

Je bent daarnaast bekend met het (toepassen van) modern arbeidsrecht en actuele wet- en regelgeving, omdat eerstelijns vragen vaak bij jou terecht komen. Je legt verantwoording af aan de HR Director Europe en werkt nauw samen met de HR Officer en Recruitment Officer, allen werkzaam vanuit Winschoten. Vervolgens groei jij verder mee met Hyzon en haar HR afdeling.

Wat vragen wij van jou?

  • Universitair werk- en denkniveau. Minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur met als zwaartepunt HRM, organisatieontwikkeling of HRD.
  • Ondernemende- en stevige HR business partner die snapt wat er in een explosief groeiende organisatie omgaat en constant leren & ontwikkelen hoog in het vaandel heeft staan.
  • Minimaal 10 jaren ervaring als HR professional binnen de productie/industrie.
  • Je bent sociaal vaardig en een teamspeler die in staat is te schakelen op verschillende niveaus.
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlands en Engelse taal.

Wat bieden wij jou?

  • Een breed spectrum aan senior HR taken waarbij jij leidend en richtinggevend bent.
  • Een rol waarbij initiatief en eigen ideeën meer dan gemiddeld worden gewaardeerd.
  • Direct een arbeidsovereenkomst bij Hyzon (dus geen uitzend- of detacheringsconstructie).
  • Werken in een enthousiast en sterk groeiend HR team.
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO.

Over Hyzon

Het kan bijna niemand zijn ontgaan. Waterstof, energietransitie, Holthausen Clean Technology, Hyzon Motors Europe en provincie Groningen worden tegenwoordig in één adem genoemd! In Hoogezand vormt Holthausen Clean Technology het innovatiecentrum voor alles wat met waterstoftechnologie te maken heeft. In Winschoten staat de eerste Europese fabriek van Hyzon voor de productie van emissievrije zware trucks. Niet zo gek dus.

 

Hyzon draagt bij aan het versnellen van de wereldwijde energietransitie door de productie en levering van bedrijfsvoertuigen op een waterstofbrandstofcel. Hyzon fabriceert emissievrije waterstofbrandstofcel aangedreven vrachtwagens. De vestiging van Hyzon Motors Europe in Winschoten is de eerste vestiging in Europa die de productie van emissievrije zware trucks aanbiedt. Het gaat om vrachtwagens met een totaalgewicht van meer dan 40 ton. Dit is uniek in de wereld.

 

Vanuit de productielocatie in Winschoten wordt dagelijks met veel mensen hard gewerkt aan de bouw van waterstoftrucks. Hyzon Motors Europe schaalt haar productie momenteel in hoog tempo op. Momenteel werken er 60 medewerkers in Winschoten, medio volgend jaar zijn dat er naar verwachting zo’n 285. De emissievrije en op waterstofbrandstofcel aangedreven trucks worden namelijk vanuit de hele wereld besteld.

Spreekt de functie je aan en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Solliciteer meteen!

Sollicitatieformulier
Krijg je op dit moment een uitkering? Bijvoorbeeld een bijstands- of WW-uitkering?
Upload je CV *
Maximale uploadgrootte: 32MB
Maximale uploadgrootte: 32MB